De udstødtes historie

Historisk Halloweenkalender – Kannibalisme

Mød Alferd Packer- en af to amerikanere, der er blevet dømt for kannibalisme.

I 1883 blev han dømt for at have slået fem mennesker ihjel og efterfølgende spist dem.

I november 1873 begav Packer sig med fem andre mænd ind i bjergene ved Colorado for at finde guld. På deres vej mødte de en indiansk guide, der på det kraftigste advarede dem mod at fortsætte. Vinteren stod for døren og dårligt vejr kunne være dødens farligt i bjergene.

De lyttede ikke og fortsatte ind i bjergene.

Hurtigt farede de vild og løb tør for proviant.

I retten påstod Packer, at han var gået efter mad, og da han kom tilbage, sad en af de andre mænd og ristede menneskekød på bålet.

Manden angreb Packer og i selvforsvar skød Packer ham. Han spiste nu den “lækre middag”, som allerede var over bålet, og overlevede på resterne i flere måneder.

I midten af april nåede han til byen, hvor han blev fængslet og anklaget for mord og kannibalisme. Han blev dømt til 40 års fængsel.

Han tilstod aldrig mordene, men han tilstod at have spist de andre mænd. Og et sagn fortæller, at han skulle have sagt: “the breasts of man… are the sweetest meat I have ever tasted”.

Jeg har ledt, men ikke kunnet finde, eksempler på kannibalisme i Danmark. Hvis nogle af jer har læst om det, må I meget gerne skrive…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *