De udstødtes historie

Introduktion til “De Udstødtes Historie”,

Jeg har altid synes, at “De Udstødtes historie” har været utroligt spændende. Det er både den store fortælling om, hvordan vores samfunds normer og moral har ændret sig og hvordan fordomme, videnskabelige og politiske tanker har påvirket den måde, vi har set på hinanden og forskellige grupper i samfundet. Men det er også den lille fortælling, hvor vi i kilderne kommer helt tæt på skæbner, der både overrasker, forager og rører os dybt.

Jeg er jo gymnasielærer og har altid ønsket at undervise i denne del af historien. Derfor er jeg nu gået i gang med at opbygge et større forløb, der efter behov kan opdeles i en mindre forløb. Jeg vil her dele store dele af det materiale, jeg vil bruge. Jeg vil desuden lave en længere kildeliste, så andre interesserede kan grave sig ned i emnerne. Jeg kaster mig over grupperne en for en, så afsnittene vil udkomme fortløbende.

Det er et kæmpe arbejde at sætte sig grundigt ind i gruppernes historie, og der tager den tid, det tager. For det er heldigvis spændende…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *