Historisk underholdning

Podcasts!

Det danske podcastmarked eksploderer for tiden! Det vælter ud med nye og spændende podcasts. Nogle brede og generelle og andre langt mere specifikke.

Jeg vil her samle en oversigt over de ( mange :-))podcasts, som jeg lytter til.

Blandede emner:

Katrine og Maries Historiepodcast

Podcasten omhandler mange forskellige emner, både danske og internationale. Værterne er henholdsvis historiker (hurra! 😉 ) og arkæolog. Det giver en underholdende dynamik, og det giver desuden en god brede i de valgte emner og naturligvis også et dejligt fagfagligt perspektiv.

https://historiepodcasten.podbean.com/

Bag om København

En fin podcast udgivet af Københavns Biblioteker. Podcasten kommer om mange forskellige sider – også de mindre kendte – af Københavns men bestemt også af Danmarkshistorien. Der er f.eks. et afsnit om Herman Bang og Den store Sædelighedssag 1906-07, Danskerne, der emigrerede, sigøjnere og flere i den dur. Afsnittene er korte og giver en overblik og indsigt i emnet. Man skal ikke lade sig skræmme af navnet. Det er ikke en podcast, der omhandler Københavns lokalhistorie – det er danmarkshistorien, der er i fokus her.

https://bibliotek.kk.dk/tags/bag-om-koebenhavn-podcast


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *