De udstødtes historie

Uden hunde – Ingen Amundsen

Kampen om at nå først til Sydpolen blev som bekendt vundet af nordmand Roald Amundsen, der d. 14/12 1911 kunne plante det norske flag på Sydpolen. Hans britiske konkurrent Scott ankom først fem uger senere, og han og hans hold døde på tilbagevejen.
Men skulle kapløbet have foregået i dag, kunne resultatet have set meget anderledes ud….
En af flere grunde til, at Amundsen kom først var, at han benyttede slædehunde, hvor Scott brugte ponyer, der viste sig ikke at kunne klare kulden, og motorslæder, der ikke teknisk kunne håndtere de barske forhold. Derfor endte Scott og hans mænd med at slæbe slæderne selv en stor del af vejen.
Idag er hunde og ponyer dog forbudt på Sydpolen, idet man for at beskytte den unikke natur, har forbudt invasive arter.
Og da hverken hunde eller ponyer oprindeligt levede på Sydpolen, har pingviner og sæler fred for både King og Lotte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *