Fun Facts

Et kamera, vi godt gad at have fingrene i…

Det er kendt fakta, at Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgay var de første, der besteg Mount Everest i 1953. Eller var de? I to forsøg havde den legendariske, britiske bjergbestiger George Mallory prøvet af bestige Mount Everest og i 1924, ville han og Andrew Irvine igen prøve at blive de første, der stod på verdens tag. De to briter gik op af bjerget med de nyeste teknologiske landvindinger: iltbeholdere og det nyeste Kodak kamera. Et stykke tid efter ser en anden klatre dem, som små sorte prikker højt oppe på bjerget over skyerne. Og det var sidste gang, man så dem i live! Siden er det blevet diskuteret heftigt, om Mallory og Irvin som de første nåede toppen og omkom på tilbagevejen, eller de døde, inden de nåede toppen. Kameraet, de havde med på ekspeditionen, kan måske give os svaret. I 1999 fandt man Mallorys lig, men der er ikke spor af kameraet. Irvines lig er aldrig blevet fundet, men håbet er, at ekspeditionens kamera ligger begravet med ham. Kodaks forskere har sagt, at der er stor sandsynlighed for, at det stadigt ville være muligt at se eventuelle billeder, der er taget med kameraet. Og mon ikke man ville tage et billede, hvis man som de første stod på Everest?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *